γιόγκα δυναμικό

Πολλοί πιστεύουν πως με την γιόγκα δεν επιτυγχάνεται μυϊκή ενδυνάμωση ή αύξηση της αντοχής πως οι ασκήσεις είναι απλές ήπιες διατατικές. Πρόκειται για μύθο που γενικά δεν ισχύει. Για γοργή μυϊκή ενδυνάμωση χωρίς τραυματισμούς και αύξηση της αντοχής, υπάρχει η κατάλληλη μεθοδολογία. Στα δυναμικά τμήματα στόχος είναι η απόκτηση μεγαλύτερου βαθμού σωματικού ελέγχου που αυτόματα σημαίνει και αύξηση του νοητικού αυτοελέγχου.

Ο ρυθμός είναι ταχύτερος και η ροή των εναλλαγών αυστηρότερη. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν ένα μείγμα τεχνικών vinyasa flow, acro yoga, ashtanga, προχωρημένες τεχνικές Iyengar σε συνδυασμό με pranayama του Desikashar και τις εξισορροπητικές τεχνικές της vanda Scaravelli ενώ συχνά χρησιμοποιούνται και οι αιώρες (aerial yoga).

Στην αρχή της χρονιάς τα δυναμικά ξεκινούν με τεχνικές και ρυθμό κατάλληλο για αρχάριους, στην πορεία και ανάλογα με τη δυναμική του τμήματος εξελίσσονται.

Αρχάριοι που θέλουν να ενταχθούν στην μέση της χρονιάς σε δυναμικό τμήμα καλό είναι για κάποιο χρονικό διάστημα να παρακολουθήσουν ένα τμήμα αρχαρίων μέχρι να εμπεδώσουν τις βασικές στάσεις.
Γενικά τα δυναμικά τμήματα παρουσιάζουν πολύ καλό αποτέλεσμα όταν συνδυάζονται με τα θεραπευτικά.