Ισιδώρα Λιάκου (Δασκάλα Yoga)-μητέρα.

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, το 1983. Η πρώτη μου γνωριμία με την yoga ήταν ακόμη από την κοιλιά της μητέρας μου, η οποία ως μία από τις πρώτες δασκάλες yoga στην Ελλάδα, με γύριζε  συνέχεια μέσα στην κοιλιά της κάνοντας την καθημερινή πρακτική της. Αρκετά χρόνια αργότερα, έκανα κι εγώ τα ίδια στον γιό μου, όντας η ίδια πλέον έγγυος.

Η σταθερή και μακροχρόνια επαφή μου με την γιόγκα, μου προσφέρει έναν υγιή και ισορροπημένο τρόπο ζωής, που ιδιαίτερα στην περίοδο της εγκυμοσύνης μου, με εφόπλισε με σωματική και ψυχική αντοχή, και η εγκυμοσύνη υπήρξε τελικά μια πολύ όμορφη περίοδος της ζωής μου που τώρα αναπολώ. Βίωσα την εγκυμοσύνη χωρίς εξάρσεις, πόνους, κούραση ή πρηξίματα.

Η σταθερή μου επαφή με την γιόγκα και η ειδίκευση μου στην γιόγκα εγκυμοσύνης, μου προσέφερε τον απαραίτητο αυτοέλεγχο, τη ψυχραιμία, ευλυγισία, και εσωτερική ενδυνάμωση για να γεννήσω με  φυσικό και φυσιολογικό τρόπο και να θηλάσω για 2,5 χρόνια.

Η προσωπική μου επαφή με την yoga ξεκίνησε από παιδάκι και συνεχίστηκε παράλληλα με άλλες δραστηριότητες (όπως πρωταθλητισμός στην τεχνική κολύμβηση, χορός, θέατρο, πανεπιστημιακές σπουδές). Μεγαλώνοντας, εκπαιδεύτηκα στην σχολή δασκάλων yoga του ευζειν (4 έτη), στην θεραπευτική γιόγκα, στην γιόγκα εγκυμοσύνης, αλλά και σε άλλες μεθόδους και δασκάλους, όπως ο Andre Riehl στη Yoga Nidra (Διαλογιστική γιόγκα) ,στην Anusara Yoga με τον Todd Tessen, στην Occam's Razor μεθοδολογία, με τον Dr Shiv Sharma κ.α. Διδάσκω από το 2003 στην Ελλάδα, ενώ από το 2008 και για 9 συναπτά έτη, δίδασκα Γιόγκα εγκυμοσύνης, Θεραπευτική yoga, παιδική, Hatha, Vinyasa, acro γιόγκα σε ζευγάρια, Pranayama, Yoga Nidhra, κ.α για τον δήμο του Εδιμβούργου, το Adult Education Programme, το Mental Health Festival στο Εδιμβούργο, ήμουν υπεύθυνη προγράμματος και δίδασκα στο πρόγραμμα σωματικής και πνευματικής ευεξίας του οργανισμού "welcoming" για εθνικές μειονότητες στην Σκωτία, δίδασκα yoga σε άτομα με μαθησιακές και κινητικές δυσκολίες για λογαριασμό του Life Active Group. Συμμετείχα με παρουσιάσεις και workshops σε συνέδρια του διεθνους οργανισμού γιόγκα (IYF) στην Αθήνα, στην Δανία, στην Ιταλία. Οργανώνω και διδάσκω σε εκπαιδευτικά σεμινάρια yoga το καλοκαίρι από το 2010 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πλέον από φέτος επέστρεψα στην Ελλάδα και διδάσκω στη Θεσσαλονίκη.

Εύχομαι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα οφέλη της γιόγκα στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό, στην μητρότητα αλλά και σε κάθε στάδιο της ζωής μας.

Να αντιληφθούν μέσα από την γιόγκα, ότι η εγκυμοσύνη κι ο τοκετός δεν είναι ασθενείς καταστάσεις που θα έπρεπε να φοβόμαστε αλλά αντίθετα μια μοναδική ευκαιρία σύνδεσης με την ίδια τη φύση μας, τις δυνάμεις της ύπαρξης μας, μια μοναδική εμπειρία αυτο-εξέλιξης και αυτογνωσίας.